تحولات لبنان و فلسطین

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اگر آقای بایدن از سیاست‌هایی که آقای ترامپ در پیش گرفته بود، فاصله بگیرد و شرایطی را بپذیرد که منافع دو طرف تأمین شود می‌توان به برداشتن یک گام برای حل مشکلات امیدوار بود.

اساس انقلاب اسلامی ایران ضدیت با سیاست‌های استبدادی آمریکاست/ ایران را با زورگویی نمی‌توان به مذاکره وادار کرد

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل در گفت و گو با قدس آنلاین در خصوص مسائل مذاکرات مطرح شده بین ایران و دموکرات‌ها گفت: هم دموکراتها و هم جمهوری خواهان در چهل  گذشته هر کدام به اشکال مختلف تحریم‌هایی علیه ما اعمال کرده‌اند. اساس انقلاب اسلامی ایران ضدیت با سیاست‌ها و برنامه‌های استبدادی آمریکا بوده و هست.

وی در این باره خاطر نشان کرد: بر همین اساس سفارت آمریکا در تهران تسخیر شد از همان زمان روند تحریم علیه ایران از سوی دولت وقت آمریکا و ما تحریم ایجاد کردند به این دلیل که اساس آقای کارتر اعمال شد. نیروهای انقلابی بر آن بودند تا با تسخیر سفارت آمریکا در تهران، صدای اعتراض خود را نسبت به سیاست‌های آمریکا در سال ۳۲ و ظلم به مردم ایران به گوش جهان برسانند تا جهان به این موضوع واقف باشد که آمریکا در امور داخلی ایران مداخله می‌کند. 

کارشناس مسائل بین الملل در ادامه خاطر نشان کرد : دولت آقای کارتر به دلیل همین موضوع ما را تحریم کرد و بعد از آن تحریم همه دولت‌های آمریکا اعم از دموکرات یا جمهوری خواهان به دلیل اینکه ایران سیاست مستقلی دنبال کرده، تحریم و تبعات تحریم را بر ما اعمال کردند، بنابراین اینکه تحریم شدن یا لغو تحریم را به حساب دموکرات‌ها و یا جمهوری خواهان بگذریم از نظر منطق تحلیلی درست نیست چرا که هم ناظر بر سیاست‌های خود و سیاست‌های آمریکا مسائل باید مورد بررسی قرار داده شود. 

حسن بهشتی پور خاطر نشان کرد : مثلا به هر دلیلی وقتی دولت وقت دید اتحادیه اروپا ما را در موضوع مسایل و سیاست‌های هسته‌ای بازی می‌دهد و به تعهدات خود پایبند نیست بین سال ٨٢ تا ۸۴ بالاخره ایران زیر  بازی زد و توافق تهران، پاریس و بروکسل را نادیده گرفت و کنار گذاشت که بعد از آن تحریم‌های جدیدی در حوزه‌های مختلفی از سال ۸۴ تا ۸۹ بر اقتصاد کشور تحمیل شد. 

وی در ادامه تصریح نمود : لذا نباید گمان کنیم جمهوری خواهان تحریم بر ما اعمال می‌کنند و دموکرات‌ها لغو تحریم.  بوش پسر که جمهوری‌خواه بود و آقای اوبامای دموکرات هر دو به نفع تامین منافع خود بودند لذا ما هم بر اساس منافع خود تصمیماتی گرفتیم، لذا هم بوش پسر و هم اوبامای دموکرات ما را تحریم کرده‌اند و با پرونده سازی‌های ناجوانمردانه تحریم‌هایی علیه ما اعمال کردند، بنابراین اینگونه نبود که ما نشسته باشیم و طرف مقابل تصمیم گرفته باشد و اجرا کرده باشد بلکه این مسئله دو طرفه بوده است. سیاست چالشی بین ایران و آمریکا در چهل سال گذشته ادامه داشته لذا حل چالش‌ها هم بسته به راهکارهای خاص خود است. 

حسن بهشتی پور درباره موضوع مذاکره ایران و آمریکا گفت : اینکه مقام معظم رهبری در برابر زیاده خواهی‌های آقای ترامپ هر گونه مذاکره‌ای را رد کردند بسیار منطقی است به این دلیل که آقای ترامپ و وزیر امور خارجه آمریکا برای مذاکره با ایران دستورالعمل دوازده گانه ای از پیش تهیه کرده بودند تا به ما تحمیل کنند، مشخص است ما با این شیوه هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نخواهیم داشت. وقتی آنها خواسته‌های خود را به ما تحمیل می‌کنند مذاکره هیچ معنایی ندارد، یعنی مذاکره ای که از سوی آقای ترامپ و آقای پمپئو اعلام می‌کردند رد گم کنی و آدرس غلط بود برای اینکه خود را صلح طلب و ایران را جنگ طلب نشان دهند که اهل مذاکره نیست. 

حسن بهشتی پور خاطر نشان کرد : مثلاً وقتی آقای اوباما با غنی سازی اورانیوم ایران موافقت کرد همان موقع رهبری اجازه مذاکرات در مسقط را اعلام نمودند، بنابراین اینگونه نیست که مذاکرات کنار گذاشته شود بلکه به دلیل زورگویی و یک طرفه برخورد کردن آمریکا بود که ما هر گونه صحبتی را رد کردیم. آمریکایی‌ها می‌خواستند ما غنی‌سازی اورانیوم را  کنار بگذاریم، اما ایران زیر بار این مسئله نمی‌رفت چون به چرخه کامل سوخت هسته‌ای نیاز داشت چرا که بخش عمده آن غنی‌سازی است. لذا این مساله یک موضوع راهبردی برای ایران بود، آن زمان آقای اوباما به هر دلیلی در دی ماه سال ۹۱ زمانی که حتی دولت آقای روحانی روی کار نیامده بود غنی‌سازی اورانیوم را پذیرفت و رهبر معظم انقلاب هم پذیرفت که در مسقط با واسطه گری عمان مذاکره‌ای صورت بگیرد. 

وی دراین باره گفت :  در حال حاضر هم اگر آقای بایدن از سیاست‌ هایی که آقای ترامپ در پیش گرفته بود و یک طرفه دیدن ماجرا و اینکه همه چیز از قبل برای ایران تعیین شده باشد فاصله بگیرد و خواستار تسلیم ما در برابر خواسته‌های غیر منطقی نباشد، یعنی اگر آقای بایدن شرایطی را بپذیرد که منافع دو طرف تأمین شود می‌توان به برداشتن یک گام برای حل مشکلات امیدوار بود. مطمئنا اگر فضای مناسبی ایجاد شود رهبر معظم انقلاب هم به احتمال زیاد مجوز مذاکرات را خواهند داد، لذا اینگونه نیست که مطلق باشد.

حسن بهشتی پور خاطر نشان کرد: ما زمانی با آمریکا پای میز مذاکره نرفتیم که انسان بدکرداری مثل ترامپ در کاخ سفید و  آدم بدتری از آقای ترامپ به نام آقای پمپئو وزیر خارجه آمریکا قصد تحمیل دستورالعمل ۱۲ ماده ای را به ایران داشتند. اگر این موضوعات کنار گذاشته شود از اول بهمن ماه به بعد قاعدتاً شاهد دور جدیدی از مذاکرات خواهیم بود اما این موضوع بستگی به تامین منافع ایران دارد در غیر این صورت ایران هیچ گونه زورگویی به تحمل نمی‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.